Kopřiva léčebné recepty

Kopřiva má výrazné léčebné účinky zejména na pročištění organismu, detoxikaci, zmírňuje bolest a také se používá například na kožní onemocnění. O léčivých účincích kopřivy si podrobně přečtěte v našem článku věnovaném této rostlině – kopřiva. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Máme pro vás několik receptů s kopřivou na pročištění organismu. Kopřivový čaj, čaj na zánět [...]

Kopřiva

Kopřiva je rostlina, která je známá především pro své žahavé listy. U nás rostou dva druhy kopřiv a to známější kopřiva dvoudomá a méně známá a méně často se vyskytující kopřiva žahavka. Oba druhy kopřivy mají přitom shodné léčivé účinky. Nemusíte se tedy obávat, zda sbíráte správný druh. Kopřivy se skvěle hodí na léčebné kůry, [...]

Rebarbora

Rebarbora, neboli Reveň kadeřavá je rostlina, která je velmi populární pro přípravu Rebarborový koláč, který se připravuje z jara. Rebarbora má blahodárné účinky na trávicí systém, záleží ovšem na tom v jakém množství se použije. Podívejte se na náš podobný popis této zajímavé rostliny. Latinský název: Rheum rhabarbarum/Rheum officinale Správné označení: Reveň kadeřavá/reveň lékařská, rebarbora [...]

Česnek medvědí

Česnek medvědí je velmi populární v posledních letech i v České republice, kde se vyskytuje ve volné přírodě a lidé se jej učí znovu sbírat a používat v kuchyni. Česnek medvědí se vyskytuje v teplých a stinných listnatých lesích, kde si jej volně můžete natrhat. Latinský název: Allium ursinum L. Hovorové označení: lesní česnek Čeleď: amarylkovité (Amaryllidaceae) Používané části rostliny: [...]

Recepty s rakytníkem

Rakytník se u nás používá především na výrobu sladkých šťáv a marmelád. Jeho použití je však široké a v zahraničí se často používá i na přípravu slaných jídel. Inspirujte se proto našimi recepty! Rakytníkový džem 1 kg rakytníku 1 kg cukru pektogel nebo jiný přípravek s pektinem, množství dle návodu Plody rakytníku dáme do hrnce [...]